Početna Blog Kemija Voda za sve

Voda za sve

KATEGORIJA: Kemija

DATUM OBJAVE

: 22.03.2017

Djelatnice Bioinstituta prisustvovale su 7. međunarodnom znanstveno- stručnom skupu "Voda za sve", koji je u sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda održan na Građevinskom fakultetu u Osijeku 9. i 10. ožujka 2017. godine.

  Cilj skupa je razmjena iskustava znanstvenika i stručnjaka koji se u svom radu bave problematikom zaštite, korištenja i očuvanja vodnog bogatstva Hrvatske, ali i drugim aspektima povezanosti vode i čovjeka. Na skupu se okupilo više od 200 sudionika iz Hrvatske i inozemstva te je prijavljeno preko 90 radova iz područja voda. Glavna tema skupa bile su otpadne vode. Dr sc. Teuta Tompić održala je predavanje pod nazivom "Određivanje polibromiranih difenil-etera (PBDE) u vodi metodom plinske kromatografije s masenom spektrometrijom (GC-MS/MS)". Bioinstitut d.o.o. je prvi laboratorij u Hrvatskoj koji je akreditirao tu metodu, a u radu su opisani princip i validacija metode.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Održana zaključna konferencija projekta

15.10.2019 // Nabava

Dana 26.09.2019. u konferencijskoj sali novoizgrađenog laboratorija u Čakovcu održana je završna konferencija projekta "Dogradnja i opremanje laboratorija u Čakovcu" koji se djelomično financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Novi laboratorij u funkciji

17.09.2019 // Nabava

Nastavno na završetak radova na izgradnji laboratorija u Čakovcu, opremanju laboratorija novim laboratorijskim uređajima i namještajem te obavljenom tehničkom pregledu koji je izvršen 27.08.2019. godine, za kompletnu novoizgrađenu cjelinu 05.09.2019. godine izdana je uporabna dozvola.