Početna Blog Sanitacija Čišćenje ventilacijskih i klimatizacijskih sustava

Čišćenje ventilacijskih i klimatizacijskih sustava

KATEGORIJA: Sanitacija

DATUM OBJAVE

: 18.04.2013

Prostori u kojima se skuplja i boravi velik broj ljudi sa raznolikim zdravstvenim statusom, kao što su čekaonice, banke i sl. često su žarišne točke prijenosa raznih zaraznih bolesti. To predstavlja veliki rizik za osobe koje borave, ali poglavito za osobe koje rade u takvim prostorima. Poglavito u prehrambenoj industriji ili zdravstvenim ustanova ti sustavi mogu biti izvor kontaminacije. Radi toga je medije koji pogoduju prijenosu, rastu i zavoju uzročnika zaraznih bolesti potrebno redovito, temeljito i stručno čistiti i dezinficirati.

Osim toga čišćenje i dezinfekcija ventilacijskih i klimatizacijskih sustava je zakonska obveza:

  • Zakon o zaštiti od požara,
  • Pravilnik o zaštiti od požara ugostiteljskih objekata,
  • Pravilnik o tehničkim normativima za ventilacijske ili klimatizacijske sustave,
  • Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti
  • Pravilnik o zaštiti na radu za mjesta rada

Prehrambena i farmaceutska industrija:

  • Poboljšajte svoje mikrobiološke uvjete proizvodnje
  • Produljite rok trajanja (održivost) proizvoda
  • Smanjite potrošnju energije
  • Smanjite umor i bolesti radnika
  • Podignite učinkovitost

Nudimo:

  • Mehaničko čišćenje
  • Kemijsko čišćenje
  • Dezinfekcija
  • Snimanje, analiza stanja, mjerenja, savjetovanje

Čišćenje i dezinfekcija:

  • KLIMA KOMORE
  • ZAMJENA ILI ČIŠĆENJE I DEZINFKECIJA FILTRA
  • SPLIT SISTEMI
  • VENTILOKONVEKTORI
  • KLIMA JEDINICE (vanjske, unutarnje, stropne, zidne, centralne…)
  • VENTILACIJSKI KANALI
  • REŠETKE, DISTRIBUTERI, REVIZIJE, ANEMOSTATI …
  • VENTILATORI
  • DIGESTORI
  • NAPE

Za navedene poslove posjedujemo ovlaštenja nadležnih ministarstava (Rješenje Ministarstva zdravlja)
Naš stručan tim uz primjenu suvremenih znanja i tehnologija uslugu Vam može pružati kao redovitu (prema ugovorenoj dinamici npr. jednom godišnje) ili po pozivu.

Redovito čišćenje i dezinfekcija klimatizacijskog i ventilacijskog sustava:

  • Smanjuje rizik od prijenosa zaraznih bolesti
  • Produljuje vijek trajanja sustava
  • Uklanja širenje neugodnih mirisa (kondenzat često predstavlja medij za razvoj pljesni i gljivica)
  • Smanjuje potrošnju energenata u redovitom radu (nakupine prljavštine smanjuju učinkovitost elektromotora)
  • Smanjuje rizik od nastanka požara (nakupine fine prašine ili masnoća u ventilacijskih kanalima pod utjecajem strujanja suhog zraka zbog trenja mogu uzrokovati tinjanje i požar)
  • Smanjuje putove prolaza štetočina (kroz ventilacijske sustave često prolaze glodavci, insekti itd.)
  • Smanjuje buku i vibracije
  • Povećava produktivnost radnika


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Deklariranje (označavanje) bio proizvoda

04.09.2023 // Kemija

Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.

Hrana i klimatske promjene

28.08.2023 // Kemija

Kakve veze hrana ima s klimatskim promjenama?

Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.