Početna Djelatnosti Kontrolno tijelo

Kontrolno tijelo

Kontrolno tijelo Bioinstituta d.o.o. pod nazivom „Služba veterinarskih pregleda i kontrola“ prva je akreditirana  veterinarska organizacija u Republici Hrvatskoj.

Akreditirana je 2008. godine  od strane Hrvatske akreditacijske agencije u skladu s normom HRN EN ISO/IEC 17020;  Opći zahtjevi za rad različitih vrsta tijela koja provode inspekciju.

Akreditacijom za područje „veterinarski pregledi i kontrole“ Kontrolno tijelo potvrđuje da je stručno i tehnički osposobljena za rad u skladu s međunarodno prihvaćenim pravilima.
Kontrolno tijelo obavlja:

  • poslove revizije i kontrole dobre i  higijenske prakse temeljene na načelima HACCP-a
  • zadatke u inspekcijskim poslovima
  • prikupljanje podataka o prehrambenom lancu
  • ante mortem pregled
  • kontrola postupanja u skladu s propisima o dobrobiti životinja
  • post mortem pregled
  • kontrola postupanja sa specifičnim rizičnim materijalima i ostalim nusproizvodima životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi
  • uzorkovanje za laboratorijsko ispitivanje
  • uzorkovanje u svrhu monitoringa
  • certificiranje

Ovlašteni veterinari Kontrolnog tijela  sustavnim praćenjem zakona, propisa, naredbi, vodiča, konstantnom  edukacijom, te poštujući  nepristranost,  tajnost  podataka i  povjerljivost jamstvo su uspješnih veterinarskih pregleda i kontrola u cilju očuvanja zdravlja  ljudi.

Akreditacija


Blog

Latentne infekcije vimena

06.10.2017 // Veterina

Pri latentnim infekcijama vimena bakteriološkom pretragom mlijeka izoliramo različite mikroorganizme, najčešće uzročnike mastitisa. Kliničkim pregledom vimena i pokusom prije mužnje ne mogu se zapaziti nikakve promjene

Vrste piva

30.06.2017 // Kemija

Pivo je piće s tradicijom dugom više tisuća godina, a poznavali su ga još Sumerani. Craft pivarstvo je pokret nastao prije gotovo 50 godina u Americi kao odgovor pivskim koncernima koji su tim golemim tržištem zavladali nakon prohibicije, nudeći lagana piva u čijoj proizvodnji koriste manje vrijedne sirovine, poput riže i kukuruza. Craft pivovare su vratile hmeljne arome i mirise u pivo, donijele voće i začine i razvile posebne kvasce, sve kako bi pokazale da pivo može biti deset minuta užitka.