Početna Djelatnosti Laboratorijska djelatnost

Laboratorijska djelatnost

Voditelj laboratorijske djelatnosti:
Mario Posedi prof.fiz. i kem. 
Tel: 040 / 391 - 485
Fax: 040 / 391 - 493
E-mail: mario.posedi(at)bioinstitut.hr 

Mikrobiološki laboratorij

Laboratorij za kemiju hrane i predmete opće uporabe

Laboratorij za ekologiju

Akreditacija prema normi EN ISO/IEC 17025

U 2005. godini dobivena je ovlasnica Hrvatske akreditacijske agencije za akreditaciju 50 kemijskih i mikrobioloških metoda ispitivanja prema normi HRN EN ISO/IEC 17025. Godinu dana kasnije, područje akreditacije prošireno je u području ispitivanja voda. Trenutno je akreditirano 112 metoda i 4 metode u fleksibilnom području akreditacije; ispitivanja hrane, hrane za životinje, vina, voda, otpada, tla, uzoraka okoliša iz primarne proizvodnje, uzorkovanja voda i otpada, te mikrobiološke dijagnostike bolesti životinja prema normi HRN EN ISO/IEC 17025.

Bioinstitut d.o.o. je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja posjeduje akreditacije prema dvije međunarodne norme HRN EN ISO/IEC 17025 i HRN EN ISO/IEC 17020.

 


Blog

Latentne infekcije vimena

06.10.2017 // Veterina

Pri latentnim infekcijama vimena bakteriološkom pretragom mlijeka izoliramo različite mikroorganizme, najčešće uzročnike mastitisa. Kliničkim pregledom vimena i pokusom prije mužnje ne mogu se zapaziti nikakve promjene

Vrste piva

30.06.2017 // Kemija

Pivo je piće s tradicijom dugom više tisuća godina, a poznavali su ga još Sumerani. Craft pivarstvo je pokret nastao prije gotovo 50 godina u Americi kao odgovor pivskim koncernima koji su tim golemim tržištem zavladali nakon prohibicije, nudeći lagana piva u čijoj proizvodnji koriste manje vrijedne sirovine, poput riže i kukuruza. Craft pivovare su vratile hmeljne arome i mirise u pivo, donijele voće i začine i razvile posebne kvasce, sve kako bi pokazale da pivo može biti deset minuta užitka.