Početna Djelatnosti Sustavi kvalitete

Sustavi kvalitete

Služba pruža cjelokupnu savjetodavnu uslugu pripreme organizacije za certifikaciju različitih sustava:
ISO 9001 – Sustavi upravljanja kvalitetom
ISO 14001 – Sustavi upravljanja okolišem
ISO 22000 – Sustavi upravljanja sigurnošću hrane
ISO 17020 – Opći zahtjevi za rad različitih vrsta tijela koja provode inspekciju
ISO 17025 – Opći zahtjevi za osposobljenost ispitnih i umjernih laboratorija

HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points – Analiza rizika i kontrola kritičnih točaka
BRC Global Standard – Food – British Retail Consortium
IFS – International food standard – Međunarodni standard za hranu
BS 18001 OHSAS – Occupational health and safety management system – Sustav upravljanja zdravljem i sigurnosti na radu
GMP – Good manufacturing practice – dobra proizvođačka praksa
EurepGAP – Good agriculture practice – dobra poljoprivredna praksa

Usluga može biti cjelokupna, do dodjele certifikata (ili samo parcijalna) te obuhvaća:
Edukaciju zaposlenih
Analizu stanja i procesa
Izradu dokumentacije – priručnik, radne upute, postupci, standardni operativni postupci, zapisi, specifični dio dokumentacije (analiza rizika, analiza utjecaja na okoliš, opis sirovina, specifikacije, procesni hodogrami itd.)
Implementaciju sustava
Predaudit

Osim savjetodavnih usluga pripreme, služba provodi postupke raznih audita, internih, eksternih, provjere dobavljača, optimizaciju procesa, kontrolu proizvodnje, te daje savjete i preporuke u smislu prethodno pobrojanog.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Površinski aktivne tvari - alkilfenoli i njihovi etoksilati

18.12.2018 // Kemija

Surfaktanti ili površinske aktivne tvari kemijski su spojevi koji se sastoje od polarnog hidrofilnog dijela molekule (koji se dobro otapa u vodi)  i nepolarnog hidrofobnog dijela molekule (koji se ne otapa u vodi).

Testovi toksičnosti na živim organizmima

14.12.2018 // Biologija

Toksičnost je svojstvo neke tvari da ima štetan utjecaj na živa bića i/ili na okoliš. Koliko je neka tvar opasna nije lako definirati, jer njena otrovnost ovisi o brojnim okolišnim čimbenicima (načinu, količini i učestalosti izlaganja) te o samom organizmu i njegovim individualnim fiziološkim čimbenicima.