Početna Djelatnosti Sustavi kvalitete

Sustavi kvalitete

Služba pruža cjelokupnu savjetodavnu uslugu pripreme organizacije za certifikaciju različitih sustava:
ISO 9001 – Sustavi upravljanja kvalitetom
ISO 14001 – Sustavi upravljanja okolišem
ISO 22000 – Sustavi upravljanja sigurnošću hrane
ISO 17020 – Opći zahtjevi za rad različitih vrsta tijela koja provode inspekciju
ISO 17025 – Opći zahtjevi za osposobljenost ispitnih i umjernih laboratorija

HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points – Analiza rizika i kontrola kritičnih točaka
BRC Global Standard – Food – British Retail Consortium
IFS – International food standard – Međunarodni standard za hranu
BS 18001 OHSAS – Occupational health and safety management system – Sustav upravljanja zdravljem i sigurnosti na radu
GMP – Good manufacturing practice – dobra proizvođačka praksa
EurepGAP – Good agriculture practice – dobra poljoprivredna praksa

Usluga može biti cjelokupna, do dodjele certifikata (ili samo parcijalna) te obuhvaća:
Edukaciju zaposlenih
Analizu stanja i procesa
Izradu dokumentacije – priručnik, radne upute, postupci, standardni operativni postupci, zapisi, specifični dio dokumentacije (analiza rizika, analiza utjecaja na okoliš, opis sirovina, specifikacije, procesni hodogrami itd.)
Implementaciju sustava
Predaudit

Osim savjetodavnih usluga pripreme, služba provodi postupke raznih audita, internih, eksternih, provjere dobavljača, optimizaciju procesa, kontrolu proizvodnje, te daje savjete i preporuke u smislu prethodno pobrojanog.


Blog

Latentne infekcije vimena

06.10.2017 // Veterina

Pri latentnim infekcijama vimena bakteriološkom pretragom mlijeka izoliramo različite mikroorganizme, najčešće uzročnike mastitisa. Kliničkim pregledom vimena i pokusom prije mužnje ne mogu se zapaziti nikakve promjene

Vrste piva

30.06.2017 // Kemija

Pivo je piće s tradicijom dugom više tisuća godina, a poznavali su ga još Sumerani. Craft pivarstvo je pokret nastao prije gotovo 50 godina u Americi kao odgovor pivskim koncernima koji su tim golemim tržištem zavladali nakon prohibicije, nudeći lagana piva u čijoj proizvodnji koriste manje vrijedne sirovine, poput riže i kukuruza. Craft pivovare su vratile hmeljne arome i mirise u pivo, donijele voće i začine i razvile posebne kvasce, sve kako bi pokazale da pivo može biti deset minuta užitka.