DDD

Priopćenje o provođenju dezinsekcije – suzbijanje komaraca

07.07.2016 // DDD

Djelatnici DDD službe BIOINSTITUTA d.o.o. provest će dezinsekciju- suzbijanje komaraca na području Grada Čakovca prema slijedećem rasporedu:

Tigrasti komarac

12.05.2014 // DDD

Aedes albopictus (Skuse, 1894) Tigrasti je komarac izvorno tropska i suptropska vrsta jugoistočne Azije. Najčešći način širenja ove vrste na udaljena područja i kontinente proteklih pedesetak godina je pasivno, putem starih guma u koje ženka komarca polaže jaja.

OSE I STRŠLJENI - Značajne vrste opnokrilaca nad kojima se provode mjere suzbijanja

24.03.2014 // DDD

Ose i stršljeni pripadaju porodici osa (Vespidae). To su srednje veliki opnokrilci, obično crne i žute boje te se odlikuju žutim prugama po crnom tijelu. Leglicom, koja je preobražena u žalac, ubadaju plijen, ali i ljude.

SUZBIJANJA KOMARACA

07.05.2013 // DDD

Osnovne biološke značajke :

Porodica Culicidae, komarci, nježni su dugoticalci dugačkih ticala koja su kod mužjaka vrlo dlakava. Obično imaju dugačko rilo za bodenje, koje je potpuno razvijeno samo kod ženki. Uska krila su rebrasta, jako dlakava ili ljuskava. Ličinke komaraca žive u vodi. Grabežljive su ili se hrane detritusom. Neke imaju cjevčice za disanje i uz dušničke škrge na kraju tijela. Kukuljice koje se razvijaju iz ličinaka plivaju u vodi.

Žohari - sinantropni štetnici

09.11.2012 // DDD

Red žohara (Blattodea) spada u kozmopolitske kukce, stare oko 300 milijuna godina s praporijeklom iz donjeg oligocena, kao najstariji opće poznati kukci.

Već sama činjenica njihovog tako davnog postojanja i opstanka na zemlji uz sve tektonske, klimatske i geofizičke perturbacije, mora nas upozoriti da smo suočeni sa veoma otpornom, žilavom i prilagodljivom pravrstom, koja će sasvim izvjesno nadživjeti opstanak čovjeka na zemlji, a još izvjesnije biti jednim od prvih štetnika ljudskih umjetnih habitata, s kojim ćemo se morati nositi, ako jednog dana krenemo putem osvajanja novih prostora u svemiru.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.