Početna Blog Nabava Održana zaključna konferencija projekta

Održana zaključna konferencija projekta

KATEGORIJA: Nabava

DATUM OBJAVE

: 15.10.2019

Dana 26.09.2019. u konferencijskoj sali novoizgrađenog laboratorija u Čakovcu održana je završna konferencija projekta "Dogradnja i opremanje laboratorija u Čakovcu" koji se djelomično financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Pred 50-ak uzvanika, prezentacije su održali direktor društva Bioinstitut d.o.o. gosp. Saša Legen koji je prisutnima govorio o povijesti razvoja tvrtke i o budućoj viziji poslovanja te vanjski suradnik na projektu gosp. Matija Moharić koji se osvrnuo na tijek provedbe samog projekta dogradnje i opremanja laboratorija. Ovim svečanim događajem zaključuje se provedba projekta koji je izveden na zadovoljstvo uprave, zaposlenika, izvođača radova, dobavljača i drugih suradnika.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Deklariranje (označavanje) bio proizvoda

04.09.2023 // Kemija

Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.

Hrana i klimatske promjene

28.08.2023 // Kemija

Kakve veze hrana ima s klimatskim promjenama?

Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.