Prostori u kojima se skuplja i boravi velik broj ljudi sa raznolikim zdravstvenim statusom, kao što su čekaonice, banke i sl. često su žarišne točke prijenosa raznih zaraznih bolesti. To predstavlja veliki rizik za osobe koje borave, ali poglavito za osobe koje rade u takvim prostorima. Poglavito u prehrambenoj industriji ili zdravstvenim ustanova ti sustavi mogu biti izvor kontaminacije. Radi toga je medije koji pogoduju prijenosu, rastu i zavoju uzročnika zaraznih bolesti potrebno redovito, temeljito i stručno čistiti i dezinficirati.
Osim toga čišćenje i dezinfekcija ventilacijskih i klimatizacijskih sustava je zakonska obveza:
Zakon o zaštiti od požara,
Pravilnik o zaštiti od požara ugostiteljskih objekata,
Pravilnik o tehničkim normativima za ventilacijske ili klimatizacijske sustave,
Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti
Pravilnik o zaštiti na radu za mjesta rada
Prehrambena i farmaceutska industrija:
Poboljšajte svoje mikrobiološke uvjete proizvodnje
Produljite rok trajanja (održivost) proizvoda
Smanjite potrošnju energije
Smanjite umor i bolesti radnika
Podignite učinkovitost
Nudimo:
Mehaničko čišćenje
Kemijsko čišćenje
Dezinfekcija
Snimanje, analiza stanja, mjerenja, savjetovanje
Čišćenje i dezinfekcija:
KLIMA KOMORE
ZAMJENA ILI ČIŠĆENJE I DEZINFKECIJA FILTRA
SPLIT SISTEMI
VENTILOKONVEKTORI
KLIMA JEDINICE (vanjske, unutarnje, stropne, zidne, centralne…)
VENTILACIJSKI KANALI
REŠETKE, DISTRIBUTERI, REVIZIJE, ANEMOSTATI …
VENTILATORI
DIGESTORI
NAPE
Za navedene poslove posjedujemo ovlaštenja nadležnih ministarstava (Rješenje Ministarstva zdravlja)
Naš stručan tim uz primjenu suvremenih znanja i tehnologija uslugu Vam može pružati kao redovitu (prema ugovorenoj dinamici npr. jednom godišnje) ili po pozivu.
Redovito čišćenje i dezinfekcija klimatizacijskog i ventilacijskog sustava:
Smanjuje rizik od prijenosa zaraznih bolesti
Produljuje vijek trajanja sustava
Uklanja širenje neugodnih mirisa (kondenzat često predstavlja medij za razvoj pljesni i gljivica)
Smanjuje potrošnju energenata u redovitom radu (nakupine prljavštine smanjuju učinkovitost elektromotora)
Smanjuje rizik od nastanka požara (nakupine fine prašine ili masnoća u ventilacijskih kanalima pod utjecajem strujanja suhog zraka zbog trenja mogu uzrokovati tinjanje i požar)
Smanjuje putove prolaza štetočina (kroz ventilacijske sustave često prolaze glodavci, insekti itd.)
Smanjuje buku i vibracije
Povećava produktivnost radnika
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.
Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.
Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.
Kontakt
BIOINSTITUT d.o.o. za usluge u zdravstvu i veterinarstvu