Početna Blog Sustavi kvalitete Certifikacija HACCP sustava u METSS-u

Certifikacija HACCP sustava u METSS-u

Certifikacija HACCP sustava
KATEGORIJA: Sustavi kvalitete

DATUM OBJAVE

: 11.02.2014

Već petu godinu za redom , od uvođenja početkom 2009. godine, METSS je 06.02.2014. godine vrlo uspješno certificirao provođenje HACCP sustava. Kontrolni audit provela je certifikatorska kuća TÜV Croatia – Zagreb. Stalnu kontrolu provođenja i sve aktivnosti oko pripreme za audit proveo je HACCP tim METSS-a (Vurušić, Ivačić, Patafta, Črnčec, Mihalković, Slonja), a uz stručnu pomoć konzultanta Andrije Lesara iz Bioinstituta Čakovec. HACCP sustav proističe iz METSS-ove “Politike upravljanja sigurnošću hrane”, a kojoj je osnovna odrednica i cilj da putem stalne kontrole svih procesa ponudi svojim kupcima zdravstveno ispravne i kvalitetne prehrambene proizvode.

 

Na slici:
Melita Banek, auditor TÜV Croatia
Andrija Lesar, konzultant Bioinstitut d.o.o.

Preneseno s www.metss.hr


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Deklariranje (označavanje) bio proizvoda

04.09.2023 // Kemija

Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.

Hrana i klimatske promjene

28.08.2023 // Kemija

Kakve veze hrana ima s klimatskim promjenama?

Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.