Početna Blog Veterina

veterina

Afrička svinjska kuga

13.11.2018 // Veterina

Afrička svinjska kuga je kontagiozna virusna zarazna bolest domaćih i divljih svinja koja se manifestira u obliku hemoragijske groznice, a smrtnost može doseći i 100%. Bolest je u povijesti primarno bila vezana uz područje subsaharske Afrike. Afrička svinjska kuga je bolest koja se ne prenosi na ljude.

U veljači pogodnosti za vlasnike mačaka

31.01.2018 // Veterina

Veljača nam je na vratima.... veljačenje zapravo označava pojam kojim se opisuje tjeranje mačaka (zapravo hrvatska imena mjeseca u godini su vrlo slikovita). Kako bismo pomogli vlasnicima maca odlučili smo SNIZITI cijene sterilizacija i kastracija maca!

Latentne infekcije vimena

06.10.2017 // Veterina

Pri latentnim infekcijama vimena bakteriološkom pretragom mlijeka izoliramo različite mikroorganizme, najčešće uzročnike mastitisa. Kliničkim pregledom vimena i pokusom prije mužnje ne mogu se zapaziti nikakve promjene

Iz medija: Hrvatska kontrola zdravstvene ispravnosti hrane u skladu je s propisima EU

01.06.2017 // Veterina

Dr.sc. Saša Legen, direktor Bioinstituta Čakovec i predstavnik RH u Federaciji veterinara Europe: Hrvatska kontrola zdravstvene ispravnosti hrane u skladu je s propisima EU

Obavezno cijepljenje goveda, ovaca i koza protiv bolesti plavog jezika

17.03.2017 // Veterina

Djelatnici ambulante za velike životinju započinju ovih dana 1provoditi mjeru obaveznog cijepljenja svih goveda,ovaca i koza starijih od tri mjeseca protiv bolesti plavog jezika.

Raspored cijepljenja pasa

26.01.2017 // Veterina

Prema "Naredbi o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju u 2017.godini" (NN 5/2017.) za ovu godinu provodimo obvezno cijepljenje pasa prema sljedećem rasporedu:

Uzgoj legla štenadi

30.09.2016 // Veterina

Sve što niste znali o uzgoju štenadi a trebali bi:

Skotna zdrava kuja najčešće se ošteni 59-72 dana od prvog parenja. Neposredno pred porod kuji će se objesiti trbuh, mliječna žlijezda napuniti mlijekom, a počet će i stvarati gnijezdo, prostor gdje će se ošteniti. 

Zašto su vlasnici mačaka zdraviji od drugih ljudi?

20.08.2015 // Veterina

Dokazano je da je veza između mačaka i njihovih vlasnika mnogo jača nego se do sada mislilo. Mačke imaju u odnosu na druge domaće životinje najkompleksniji odnos s ljudima.

Svrbež kože u pasa

16.07.2015 // Veterina

Svrbež (pruritus) je glavni, a ponekad i jedini simptom nekih kožnih bolesti u pasa. Najčešće kožne bolesti koje uzrokuju svrbež su alergija, ektoparaziti i infekcija.

Odgovori na 10 pitanja o sterilizaciji i kastraciji mačaka

09.07.2015 // Veterina

Što čini veterinar kad sterilizira/kastrira mačku? Koliko vremena mačka mora biti u stacionaru? Koliko je vremena potrebno za oporavak? Koliko košta taj zahvat?...

1 2 3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.