Početna Djelatnosti Laboratorijska djelatnost Ovlaštenja i akreditacija

Ovlaštenja i akreditacija

HRVATSKA

  • Hrvatska akreditacijska agencija. Akreditacija i popis metoda u fleksibilnom području akreditacije, potvrda o statusu za metodu E.coli O157:H7

  • Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja za obavljanje analiza hrane  i hrane za životinje u svrhu službene kontrole. rješenje 

  • Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja kao službeni laboratorij u području provedbe veterinarske djelatnosti. rješenjedodatak

  • Ministarstva poljoprivrede za obavljanje stručnih poslova fizikalno-kemijske analize proizvoda od grožđa. rješenje

  • Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša. rješenje

  • Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva za ispitivanja otpadnih, površinskih i podzemnih voda. rješenje

SLOVENIJA

 

  • Ministarstvo za okolje in prostor za izvođenje monitoringa površinskih voda. potrdilo

  • Ministarstvo za okolje in prostor za izvođenje monitoringa podzemnih voda. potrdilo

  • Ministarstvo za okolje in prostor za izvođenje monitoringa otpadnih voda. potrdilo

 

 


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Deklariranje (označavanje) bio proizvoda

04.09.2023 // Kemija

Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.

Hrana i klimatske promjene

28.08.2023 // Kemija

Kakve veze hrana ima s klimatskim promjenama?

Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.