Početna Djelatnosti Laboratorijska djelatnost Prostorni i tehnički kapaciteti laboratorija

Prostorni i tehnički kapaciteti laboratorija

primjer

Laboratorij je nakon 15 godina djelovanja preseljen u suvremeno opremljene prostore površine 1200 m2, s odvojenim područjima ispitivanja. Prostori se opremljeni funkcionalno, poštujući zahtjeve propisane za ispitivanja koja se provode, dobre laboratorijske praksi i norme HRN EN ISO/IEC 17025.

TEHNIČKI KAPACITETI LABORATORIJA

Laboratorij raspolaže svom potrebnom opremom za prethodno navedena ovlaštenja, te za 112 akreditiranih metoda i 4 metode iz fleksibilnog područja. Pored opreme za ispitivanja, u svakom odjelu Laboratorija nalazi se i oprema za pripremu uzoraka za ispitivanje, te obradu i analizu podataka o ispitivanju. Sva ključna oprema za ispitivanja se umjerava, te se vode zapisi o umjeravanjima, validaciji opreme i servisima. Sve kemikalije, potrošni materijali za opremu, potvrđene referencijske tvari, odmjerno posuđe i ostalo što može utjecati na kvalitetu ispitivanja kupuju se od provjerenih dobavljača.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Deklariranje (označavanje) bio proizvoda

04.09.2023 // Kemija

Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.

Hrana i klimatske promjene

28.08.2023 // Kemija

Kakve veze hrana ima s klimatskim promjenama?

Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.