Početna Povećanje učinkovitosti, konkurentnosti i otpornosti tvrtke Bioinstitut d.o.o. kroz ulaganja u digitalizaciju poslovanja

Povećanje učinkovitosti, konkurentnosti i otpornosti tvrtke Bioinstitut d.o.o. kroz ulaganja u digitalizaciju poslovanja

REFERENTNI BROJ/KOD PROJEKTA: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0855

OPIS PROJEKTA: 

Cilj projekta je omogućiti digitalnu transformaciju Poduzeća nabavom digitalnih alata i opreme te jačanje digitalnih vještina zaposlenika, što će u konačnici rezultirati jačanjem tržišne pozicije Poduzeća i rastom produktivnosti. Projektom se rješava problem smanjene konkurentnosti, te razine digitalizacije i otpornosti Poduzeća i uvode se novi interni i eksterni poslovni modeli. Projektom se digitalizira i optimizira 8 poslovnih procesa Poduzeća, te će se postići povećanje poslovnih prihoda u godini m+2 u iznosu od 25,04%, i unaprijediti će se digitalne vještine 36 zaposlenika (34%). Ciljne skupine ovog projekta su vlasnici, uprava, zaposlenici vi dobavljači Poduzeća, a krajnji korisnici su kupci poduzeća i opća populacija.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 182.840,15 EUR (bez PDV-a)

UKUPNI PRIHVATLJIVI IZDACI: 110.984,65 EUR (bez PDV-a)
IZNOS BESPOVRATNIH SREDSTAVA: 66.590,78  EUR
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 01.01.2023. - 31.01.2025.
KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA: Davor Lovrenčić davor.lovrencic(at)boinstitut.hr

Projekt se sufinancira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –2026.

Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Deklariranje (označavanje) bio proizvoda

04.09.2023 // Kemija

Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.

Hrana i klimatske promjene

28.08.2023 // Kemija

Kakve veze hrana ima s klimatskim promjenama?

Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.