Početna Unaprjeđenje kibernetičke sigurnosti tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Unaprjeđenje kibernetičke sigurnosti tvrtke Bioinstitut d.o.o.

REFERENTNI BROJ/KOD PROJEKTA: NPOO.C1.1.2.R3.I2.01-V14.0147


OPIS PROJEKTA: Projekt se fokusira na unaprjeđenje kibernetičke sigurnosti poduzeća putem
sveobuhvatnih sigurnosnih provjera i edukacije zaposlenika. Aktivnosti uključuju provedbu
sigurnosnih provjera sustava, analizu propusnosti podataka, penetracijska ispitivanja uz izradu
detaljnih izvješća, te detekciju i analizu kibernetičkih prijetnji. Na temelju prikupljenih podataka
definiraju se dodatna poboljšanja sustava i izrađuju izvještaji za potrebe regulatora i
certifikacijskih tijela. Svrha projekta je osigurati cjelovitu zaštitu informacijskog sustava
poduzeća, smanjiti rizik od kibernetičkih prijetnji i osigurati usklađenost s regulatornim
zahtjevima, dok istovremeno jača svijest i znanje zaposlenika o sigurnosnim praksama.
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 16.250,00 EUR (bez PDV-a)
IZNOS BESPOVRATNIH SREDSTAVA: 11.375,00 EUR
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 26.6.2024. - 13.01.2025.
KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA: Davor Lovrenčić davor.lovrencic(at)boinstitut.hr

Projekt se sufinancira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –2026.

Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Deklariranje (označavanje) bio proizvoda

04.09.2023 // Kemija

Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.

Hrana i klimatske promjene

28.08.2023 // Kemija

Kakve veze hrana ima s klimatskim promjenama?

Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.