Početna O nama

O nama

Bioinstitut d.o.o. osnovan je 18. siječnja 1949. godine. Od tada, i u prvim desetljećima, osnovne i jedine veterinarske djelatnosti, Bioinstitut d.o.o. je izrastao u multidisciplinarnu ustanovu, te svojim djelovanjem pokriva više područja posebice ona u laboratorijskoj dijagnostici odnosno javnom zdravstvu.

Upravo u spomenutom segmentu laboratorijske dijagnostike, laboratorij Bioinstituta d.o.o. je postao jedan od vodećih u Republici Hrvatskoj prvenstveno u analizi hrane, vode, predmeta opće uporabe te u laboratorijskim analizama vezanim za zaštitu okoliša.

Poslovni sustav Bioinstituta d.o.o. čine:

  • kemijski i mikrobiološki laboratorij
  • služba sanitacije i sustava kvalitete
  • DDD služba
  • služba veterinarskih pregleda i kontrola
  • veterinarske ambulante
  • služba računovodstva i financija
  • služba pravnih i komercijalnih poslova

U Bioinstitutu d.o.o. je zaposleno oko 100 djelatnika: doktori veterinarske medicine, diplomirani inženjeri kemije, fizike, biologije, prehrambene biotehnologije, agronomije, diplomirani sanitarni inženjeri, diplomirani ekonomisti, diplomirani pravnik, te tehničko osoblje. Od pobrojanih visokoškolsko obrazovanih stručnjaka, nekoliko ih je magistara i doktora znanosti.

Prateći suvremene trendove upravljanja poslovnim sustavima te samim operativnim procesima unutar istih, Bioinstitut d.o.o. je od strane Hrvatske akreditacijske agencije akreditiran u skladu sa dvije norme:

  • HRN EN ISO/IEC 17025
  • HRN EN ISO/IEC 17020

Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Deklariranje (označavanje) bio proizvoda

04.09.2023 // Kemija

Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.

Hrana i klimatske promjene

28.08.2023 // Kemija

Kakve veze hrana ima s klimatskim promjenama?

Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.