Početna O nama

O nama

Bioinstitut d.o.o. osnovan je 18. siječnja 1949. godine. Od tada, i u prvim desetljećima, osnovne i jedine veterinarske djelatnosti, Bioinstitut d.o.o. je izrastao u multidisciplinarnu ustanovu, te svojim djelovanjem pokriva više područja posebice ona u laboratorijskoj dijagnostici odnosno javnom zdravstvu.

Upravo u spomenutom segmentu laboratorijske dijagnostike, laboratorij Bioinstituta d.o.o. je postao jedan od vodećih u Republici Hrvatskoj prvenstveno u analizi hrane, vode, predmeta opće uporabe te u laboratorijskim analizama vezanim za zaštitu okoliša.

Poslovni sustav Bioinstituta d.o.o. čine:

  • kemijski i mikrobiološki laboratorij
  • služba sanitacije i sustava kvalitete
  • DDD služba
  • služba veterinarskih pregleda i kontrola
  • veterinarske ambulante
  • služba računovodstva i financija
  • služba pravnih i komercijalnih poslova

U Bioinstitutu d.o.o. je zaposleno oko 100 djelatnika: doktori veterinarske medicine, diplomirani inženjeri kemije, fizike, biologije, prehrambene biotehnologije, agronomije, diplomirani sanitarni inženjeri, diplomirani ekonomisti, diplomirani pravnik, te tehničko osoblje. Od pobrojanih visokoškolsko obrazovanih stručnjaka, nekoliko ih je magistara i doktora znanosti.

Prateći suvremene trendove upravljanja poslovnim sustavima te samim operativnim procesima unutar istih, Bioinstitut d.o.o. je od strane Hrvatske akreditacijske agencije akreditiran u skladu sa dvije norme:

  • HRN EN ISO/IEC 17025
  • HRN EN ISO/IEC 17020

Blog

Latentne infekcije vimena

06.10.2017 // Veterina

Pri latentnim infekcijama vimena bakteriološkom pretragom mlijeka izoliramo različite mikroorganizme, najčešće uzročnike mastitisa. Kliničkim pregledom vimena i pokusom prije mužnje ne mogu se zapaziti nikakve promjene

Vrste piva

30.06.2017 // Kemija

Pivo je piće s tradicijom dugom više tisuća godina, a poznavali su ga još Sumerani. Craft pivarstvo je pokret nastao prije gotovo 50 godina u Americi kao odgovor pivskim koncernima koji su tim golemim tržištem zavladali nakon prohibicije, nudeći lagana piva u čijoj proizvodnji koriste manje vrijedne sirovine, poput riže i kukuruza. Craft pivovare su vratile hmeljne arome i mirise u pivo, donijele voće i začine i razvile posebne kvasce, sve kako bi pokazale da pivo može biti deset minuta užitka.