Početna Djelatnosti

Djelatnosti

 

LABORATORIJSKA DJELATNOST

Akreditacija prema normi EN ISO/IEC 17025


U 2005. godini dobivena je ovlasnica Hrvatske akreditacijske agencije za akreditaciju 50 kemijskih i mikrobioloških metoda ispitivanja prema normi HRN EN ISO/IEC 17025. Godinu dana kasnije, područje akreditacije prošireno je u području ispitivanja voda. Trenutno je auditirano 112 metoda i 4 metode u fleksibilnom području akreditacije; ispitivanja hrane, stočne hrane, vina i voda prema normi HRN EN ISO/IEC 17025.

Bioinstitut d.o.o. je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja posjeduje akreditacije prema dvije međunarodne norme HRN EN ISO/IEC 17025 i HRN EN ISO/IEC 17020.

Prostorni i tehnički kapaciteti laboratorija

Osiguranje kvalitete rezultata ispitivanja

Ovlaštenja

SLUŽBA DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE I DERATIZACIJE (DDD)

Služba DDD obavlja poslove dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u javnom zdravstvu i komunalnom segmentu te u veterini.

 

VETERINARSKA DJELATNOST

AMBULANTA ZA MALE ŽIVOTINJE

AMBULANTA ZA VELIKE ŽIVOTINJE

AMBULANTA ZA KONJE

SLUŽBA VETERINARSKIH PREGLEDA I KONTROLA

 

KONZULTANTSKE USLUGE ZA UVOĐENJE SUSTAVA KVALITETE

Služba pruža cjelokupnu savjetodavnu uslugu pripreme organizacije za certifikaciju različitih sustava. Usluga može biti cjelokupna, do dodjele certifikata (ili samo parcijalna) te obuhvaća: edukaciju zaposlenih, analizu stanja i procesa, izradu dokumentacije – priručnik, radne upute, postupci, standardni operativni postupci, zapisi, specifični dio dokumentacije (analiza rizika, analiza utjecaja na okoliš, opis sirovina, specifikacije, procesni hodogrami itd.), implementaciju sustava, predaudit. Osim savjetodavnih usluga pripreme, služba provodi postupke raznih audita, internih, eksternih, provjere dobavljača, optimizaciju procesa, kontrolu proizvodnje, te daje savjete i preporuke u smislu prethodno pobrojanog.

 

SANITACIJA

Služba pruža cjelokupnu uslugu sanitarnog pranja, dezinfekcije, održavanje čistoće, dezodorizacije, dekonatminacije u svim industrijama, a poglavito u prehrambenoj industriji.


Blog

Latentne infekcije vimena

06.10.2017 // Veterina

Pri latentnim infekcijama vimena bakteriološkom pretragom mlijeka izoliramo različite mikroorganizme, najčešće uzročnike mastitisa. Kliničkim pregledom vimena i pokusom prije mužnje ne mogu se zapaziti nikakve promjene

Vrste piva

30.06.2017 // Kemija

Pivo je piće s tradicijom dugom više tisuća godina, a poznavali su ga još Sumerani. Craft pivarstvo je pokret nastao prije gotovo 50 godina u Americi kao odgovor pivskim koncernima koji su tim golemim tržištem zavladali nakon prohibicije, nudeći lagana piva u čijoj proizvodnji koriste manje vrijedne sirovine, poput riže i kukuruza. Craft pivovare su vratile hmeljne arome i mirise u pivo, donijele voće i začine i razvile posebne kvasce, sve kako bi pokazale da pivo može biti deset minuta užitka.